Deltagande i Wulong Mountain Quest

Det finns många multisporttävlingar i Asien, men ingen är så populär och berömd som Wulong Mountain Quest i Kina. Det är i provinsen Chongqing i Kina som denna multisporttävling avgörs varje år. Alla multisportlag av rang deltar i tävlingen. Det är inte ovanligt att man hittar både världsmästare i multisport, mountainbikevärldsmästare, löpare med OS-meriter och de bästa X-terraproffsen på startlinjen. Team Starmaker har varit med i tävlingen tre gånger, nämligen 2007, 2008 och 2011. Anledningen till att vi inte har deltagit i fler tävlingar är svårigheten att få ihop ett lag som kan konkurrera om de absoluta tätplatserna. Vi åker inte hela vägen till Kina om vi inte har chans på en pallplats.

Normalt är tävlingen uppdelad i princip i samma etapper varje år, men arrangörerna brukar lägga in en och annan överraskning för att krydda tävlingen lite. 2007 och 2008 inkluderades flera aktiviteter med repklättning och navigering i och genom grottor. 2011 låg stort fokus på orientering. De etapper och aktiviteter som alltid finns med är löpning, mountainbiking, kajaking, forsränning, klättring och orientering. Det är en härlig blandning av aktiviteter som ställer deltagarna på stora prov.

Vi inom Team Starmaker är kända för vår utmärkta kapacitet när det gäller mountainbiking och vi brukar dominera denna gren oavsett vilken tävling vi ställer upp i. Så har varit fallet även varje gång vi har ställt upp i Wulong Mountain Quest. Tyvärr har vi inte lyckats ta oss ända upp på prispallen de år vi har deltagit. Forsränningen och orienteringen behöver vi bli bättre på. Det vore också en fördel för oss om tävlingen inte gick på så hög höjd (vissa etapper går på flera tusen meters höjd över havet) och om temperaturerna var lite lägre (temperaturen kan nå 40 grader under vissa etapper).