Vi utvecklar en egen variant av Fast Poker

När alla trodde att det inte skulle gå att utveckla nätpokern vidare lanserades under 2011 flera varianter av en pokervariant som man kan kalla ”snabbpoker”. När vi på Starmaker fick nys om denna nya pokerprodukt var vi i början hälsosamt skeptiska. Poker är ju ett hasardspel som bygger på att varje spelare ska ha möjligheten att läsa av sina motståndare och få chans att använda erfarenheten från tidigare spel mot samma motståndare för att öka sina vinstchanser. I snabbpoker försvinner denna så centrala del av poker eftersom man som spelare kan lämna ett bord för att ta plats vid ett nytt bord direkt efter att man har foldat.

Men, snabbpoker visade sig snabbt bli mycket populärt, särskilt bland de lite mer oerfarna spelarna. De rutinerade rävarna på online poker har dock inte tagit till sig snabbpoker på samma sätt som de färska spelarna. Vi på Starmaker har valt att utveckla en egen variant av snabbpoker, nämligen Zing Poker. Vår variant av snabbpoker kommer att lanseras på ett antal casino- och pokersajter under det tredje kvartalet 2012.

Zing Poker spelas direkt i webbläsaren via Flash. Spelidén är enkel. Spelarna börjar med att välja vilken ”pool” han eller hon vill spela i. Zing Poker kommer att omfatta ett antal olika pooler med olika insatsnivåer. Spelaren placeras sedan på en ledig plats vid ett bord. Respektive bord kommer att ha plats för sex eller åtta spelare. Så fort spelaren väljer att kasta sin hand kommer han eller hon att slussas vidare till ett annat bord och får där automatisk tilldelning av nya kort.

I början satsar vi på Texas Hold’em för vår Zing Poker, men planen är att komplettera med Ohama Hold’em och någon form av stötpoker i framtiden.