Tips för nybörjare i onlinepokerturneringar

Av olika anledningar kan pokerturneringar online vara särskilt spännande. Turneringar är en utmärkt metod för nybörjare att lära sig spela utan att lägga för mycket pengar på spel. Å andra sidan har experter som förstår pokerturneringar online potentialen att vinna stora summor pengar.

De som är nya i pokerturneringar bör vara medvetna om att de inte är samma sak som vanligt spel. Som ett resultat, om du vill lyckas, måste du ta en annan strategi. Även om samma regler gäller, finns det några distinkta egenskaper hos online pokerturneringar i planen.

Det är inte så att du kan se dina motståndare ansikte mot ansikte, som är fallet med internetpoker i allmänhet. Som ett resultat finns det inget sätt att fånga upp några personliga ledtrådar eller kroppsspråk. I bästa fall är det inte sådana saker som är till stor nytta för nybörjare.

Följande sex exempel är dock troligen de mest betydelsefulla när det gäller de typer av rekommendationer och instruktioner som alla som är nya i pokerturneringar online bör läsa:

1. Håll en hälsosam stack

Först och främst, och kanske tydligast, måste du upprätthålla din stacks hälsa hela tiden. Det är viktigt att notera att allt eftersom turneringen fortskrider kommer värdet på dina marker att variera dramatiskt. Du har många marker i början, och mörkarna är låga, så du är tekniskt sett ganska rik. Allt eftersom tiden går verkar allt röra sig motsatt. Som ett resultat, snarare än att enbart fokusera på att förinta dina motståndare och dominera tävlingen, är det bättre att vara proaktiv med din stack. Behåll en sund stack under hela spelet, och du bör kunna avancera väldigt långt på egen hand.

2. Pokerturneringar liknar semester.

Vad menar du med det? För när du kommer på semester med alla dina fickpengar redo att gå, kan och kommer du att spendera dem på allt och allt. Men allt eftersom tiden går kommer du att upptäcka att du måste vara mycket mer strategisk och försiktig med dina utgifter. Detsamma kan sägas för pokerturneringar. Du hittar dig själv med mycket extra pengar/marker tidigt i spelet, med friheten att placera så många potentiellt riskfyllda satsningar som du vill. Skälet till detta är att du har ett tillräckligt stadigt skyddsnät om du misslyckas. Icke desto mindre är detta den typ av strategi som med största sannolikhet kommer att resultera i att du spränger din budget och lämnar dig inga alternativ när turneringen fortskrider.

3. Tålamodets dygd

Det är möjligt att för att lyckas måste du gå helt emot dina instinkter. Början av varje turnering är när du känner dig benägen att bli involverad i stora slagsmål och riskerar att förlora en stor del av din stack. Det bästa rådet är dock att hålla sakerna täta initialt och gradvis lossna allt eftersom du avancerar. Det enkla faktum är att det är helt onödigt att skynda på och bara leder till att nybörjare bränner ut sig före sin tid. Låt saker spela naturligt i början innan du går vidare till mer sofistikerade och djärva metoder efteråt.

4. Låt det inte blåsa på bubblan

Om du inte är bekant med termen är en “bubbla” en punkt i en turnering där du plötsligt befinner dig bara några få spelare från att vinna ett pris. Detta är utan tvekan den mest spännande och njutbara aspekten av alla pokerevenemang. Men på grund av den förhöjda känslan är det också den period då du med största sannolikhet tar de värsta besluten som möjligt. Du spelar i timmar, gör alla felfria drag längs vägen, bara för att förlora allt i sista minuten på en extremt riskabel satsning. Nyckeln till framgång är att känna igen och förstå bubblan för vad den är, snarare än att fastna i ögonblicket.

5. Var inte rädd för att agera snabbt

Värdet av varje kvalitetshand växer snabbt allt eftersom turneringen går och folk hoppar av. För att uttrycka det på ett annat sätt, ju färre motståndare du har att kämpa mot, desto mindre sannolikhet är din hand att besegras. Åtminstone vad gäller statistik. Som ett resultat är att spela förödande konservativt och sparsamt i slutfasen av spelet inte i ditt bästa intresse. Dessutom, om du insisterar på att vänta på att två dussin händer ska slutföra innan du går med i handlingen, kommer du utan tvekan att ha förlorat en betydande summa pengar på mörkarna. Naturligtvis krävs en viss försiktighet; att bli medtagen kommer bara att kväva din tillväxt.

6. Undvik Bum-erbjudanden

Slutligen, nära slutet av en pokerturnering, är det inte ovanligt att de sista spelarna vid bordet undersöker möjligheten att dela prispotten. Istället för att tillåta ödet att gynna vissa samtidigt som man ignorerar andra, är tanken att alla får en rimlig del av det som finns kvar. Tyvärr kan det också vara en brutal strategi som anammas av erfarna pokerspelare för att dra nytta av nybörjare. Det är en systematisk strategi: en erfaren spelare föreslår en affär där mindre erfarna spelare erbjuds ett snitt som inte har något att göra med deras markerstacks styrka. Men de accepterar det ofta eftersom de hellre vill vinna något än ingenting. Det viktiga att komma ihåg är att om en erfaren pokerspelare var säker på sina chanser att vinna, varför skulle de rekommendera att dela upp belöningspengarna? Dessa erbjudanden tillhandahålls vanligtvis först efter att en eller flera spelare redan har accepterat sannolikheten att de med största sannolikhet kommer att förlora.