Meriter i Oslo City Challenge

Vårt multisportlag, Team Starmaker, deltar i nästan varje upplaga av Oslo City Challenge. Oslo City Challenge är en av de större multisporttävlingarna i Norden så det är självklart att vi beaktar denna tävling när vi bestämmer oss för tävlingsschemat för året.

Oslo City Challenge är en lite annorlunda multisporttävling. Den arrangeras nämligen i och omkring själva staden Oslo. Denna tävling skiljer sig alltså ganska markant från de flesta andra multisporttävlingar. Standard är annars att multisporttävlingar anordnas i naturområden/naturreservat långt ifrån tätorter.

Oslo City Challenge brukar omfatta en prolog och fyra etapper. Prologen är olika för varje år. Vissa år handlar det om löpning, medan det är inlinesåkning som står på programmet andra år. Sedan omfattar tävlingen normalt simning, orientering, kanotpaddling och cykling. Eftersom arrangörerna använder delar av Oslos innerstad som tävlingsarena är det alltid en stor publiktillströmning till tävlingarna, vilket är både roligt och sporrande.

Team Starmaker har placerat sig på pallen i Oslo City Challenge inte mindre än fem gånger, senast år 2010. Snopet nog har vi hittills inte lyckats kliva längst upp på pallen. Tyvärr anordnades ingen tävling 2011. Det är också osäkert om 2012 års planerade tävling kommer gå av stapeln. Alla som tycker om att följa multisport på plats kan dock se fram emot att se Team Starmaker göra sitt allra yttersta i Oslo City Challenge 2013.